HOW TO ORDER

Sunday, 26 October 2014

Happy New Year 2014

Assalamualaikum & Happy weekend guys!

Ohh tak berapa nak happy lah sebab esok Monday dah kerja. Sobs. 

Setelah lebih setengah tahun tak tengok movie tadi I ada movie date dgn Dayat. Selama ni date kami date kerja kerja dan kerja. And movie date td pun tak dirancang. Bangun pagi golek2 atas katil sambil belek IG then nampak Pak Nil review pasal movie ni; Happy New Year. 

Terus Google pasal movie ni then I feel like macam best jekk, Whatsapp Dayat ajak tengok movie then dia terus On. Kebetulan harini both of us free (bukan senang kami nak free on weekend). 

Then we decide to go to Wangsa Walk sebab tak banyak cinema yang ada cerita ni. I taknak cerita langsung pasal cerita ni sebab uols WAJIB tengok. BEST giler. I bagi 5 stars!! Sebab cerita ni sarat dengan pengajaran yang diselitkan juga dengan komedi.

Antara pengajaran yang I dapat dalam cerita ni:

  1. There's only 2 kind of person in the world winner and looser. So dalam hidup ni kita cuma ada 2 pilihan untuk berjaya atau tidak. Nak berjaya atau tak semua terletak atas pilihan kita. Contoh; nak jadi kaya then usaha sampai kaya. Kerja lebih, cari sales lebih dan sebagainya. 
  2. Fate is a formality. Nasib tu dah memang nasib tapi kita mampu mengubahnya. Keluarga kita susah itu memang nasib tapi kita mampu berusaha untuk mengubah nasib keluarga kita dan generasi seterusnya.
  3. Its ok to lose but don't lose respect. Kita dah berusaha sehabis daya nak berjaya dalam apa yg kita buat tapi ditakdirkan kita tak dapat kejayaan tu takpe tapi jangan sampai orang hilang rasa hormat pada kita. 
  4. Family first. Kita mampu untuk menghadapi segala cabaran dan rintangan jika kita letakkan keluarga di hati.
  5. Teamwork. Apa pun kerja yang kita lakukan teamwork is a must. Takkan berjaya kerja sorang-sorang. 
  6. Sayangi bangsa dan negara kita. Walau ke mana pun kita pergi setinggi mana pun kita jangan kita lupa asal usul kita. Proud to be Malaysian!
  7. Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Kalau hidup tu menipu orang kejenya ingatlah takkan selamanya uols di atas. 
And banyak lagi sebenarnya yang tak tertulis. I really want uols to watch the movie. It really worth your penny and times. Sebab tu I taknak tulis sikit pun sinopsis cerita ni. I harap satu hari nanti ada produser Malaysia yg mampu hasilkan karya terbaik macam ni. Boringlah asik cerita cintan cintun, kawin paksa, mat rempit, cerita hantu, cerita anak Dato Tan Sri. Please get into reality. Berapa ramai je Malaysian yg anak org kaya?  



Anyway, SRK makin hensem uolss. Makin tua makin kacak. Hikhik. Done for today esok kerja. Zzzz. 

3 comments:

  1. hehe takde la minat sangat, tapi cerita dia memang best. :)

    ReplyDelete
  2. SRK yang tak makan tua.. Nampak muda selalu..

    ReplyDelete